IMG 0613

Шлях Остапа з дому до церкви лежить попри розпочате будівництво Будинку паломника.

Нічого дивного не було у тому, що хлопчик, як і багато дітей, цікавився у мами причиною, котра не дозволяє швидко завершити роботи і святкувати новосілля у цій просторій споруді. Відповідь була тривіальною: не вистачає коштів. Дивним було інше - те, що Остап дочекався Різдва і пішов колядувати, щоб на зароблені гроші збудувати парафіяльний будинок. І він справді приніс до церкви аж тисячу гривень! Можливо, хтось саркастично посміхнеться з дитячої наївності, бо ж хіба вистачить цих грошей, щоб реалізувати такий вартісний задум? Але що є милішим для Бога, аніж дитяча простота і щирість? Дитина своїм вчинком показала наскільки вона хоче бачити свою мрію реалізованою і наскільки вірить, що є Божими руками у цьому. Він і справді є маленькою частинкою Містичного Тіла Церкви, яка вчинила великий жест милосердя і взірцем для поміркованих, «серйозних», мислячих дорослих. Це найкраща прослава народженого Божого дитяти.

Хай Господь благословить кроки цієї дитини, щоб іскри милосердя та любові ніколи не згасали у його серці на довгому життєвому шляху. Хай душа зростає у чистоті та святості, тіло - у здоров'ї, а розум наповняється мудрістю. Тішимося, що на нашій парафії зростають чуйні та жертовні християни. Такими вчинками радіє Бог, Церква і родина, яка є першою колискою, що плекає у людині чесноти. А родина Остапа, до слова, дуже багато спричинилася до розбудови і процвітання Страдецької церкви.

Тож нехай Господь додає Їм літ, здоров'я та наснаги до добрих вчинків!